Nyheter – Stockholm

Här nedan presenteras de nyheter som fanns på plats under Sy & Hantverksfestivalen den 27-29 oktober 2017.


Fru Valborg, B03:30

Hos Fru Valborg hittar du färgsprakande handfärgade garn

er i naturmaterial. Vi erbjuder även tillbehör för virkning och stickning. Garnet färgas lokalt i Eksjö på Småländska Höglandet hemma i vårt kök. I vår monter kommer vi erbjuda strumpkit, minihärvor i set, härvor av alla olika slag och färger och tillbehör från HiyaHiya bla.

 

 


Fingerfärda, B01:31

Vi har en nyhet inför höstens mässor.

Ett broderi för den som vill skapa något eget och bestämma själv. Materialsatsen heter ”Efter behag” och finns att få tryckt på lin eller ull, som kudde eller liten tablett. Man kan brodera med restgarner eller köpa de färger man vill ha hososs. i förpackningen ligger stygnförslag och inspirationsbilder.


Kreativt broderi, B13:13

Di van Niekerk är tillbaka!

Nu finns Di van Niekerk åter på marknaden efter ett och ett halvt års frånvaro.

Det betyder att jag åter kan erbjuda hennes fantastiska materialexempelvis breda handfärgade sidenband, tryckta mönster och kit. Jag har också hennes senaste bok där hon så vackert kombinerar tovning med sidenbandsbroderi.

 

 

 


Korps, B09:11, B09:01

Våra enfärgade återvunna ylletyger har nu fått tillökning.

Nu finns 100% återvunnet ylletyg i diamantkypert och fiskbensmönstrat.

Gamla ylle-textilier samlas in, tvättas, rivs isär, färgsorteras och spinnssedan till nya trådar. Dessa vävs till vackra tyger.En del har kvar sin ursprungliga färg medan andra färgas med miljövänliga färgmedel till andra färger. Vi har höga krav på vilka kemikalier som används vid tillverkning och färgning och vi följer även upp med lab-tester för att säkert veta att inga skadliga kemikalier finns i tygerna.


Limmo design, B13:22

Håll reda på stickningen med söta stickmarkörer i trä, i form av sockar,koftor eller vantar

 

 

 


Pantheras Pärlor, B06:39

Snart är det halloween! Självlysande spöken och döds

kallar passar väl bra då? Du hittar olika roliga hängen tillverkade av polymerlera hos Pantheras Pärlor. Här finns också pärlor, smycken, knappar och lerorför dig som vill skapa själv. Missa inte heller våra olika workshops under mässan; Prova på polymerlera och Dekorera handtaget på din virknål.

 


 

Svenska Mönster, B03:31

Missa inte våra tre nya symönster – vackra Jessie blus, sköna Sporty Spice träningsplagg och smarta Kerstin jerseykjolar. Och kanske, kanske blir det ytterligare något nytt som presenteras direkt på Syfestivalen.Härliga tyger som passar till har vi ju också!

 


 

OK
På Syfestivalen använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?