Händer på mässan

Händelser och nyheter på Sy- & Hantverksfestivalen i Malmö

Gammal Favorit stickmaskin

Förr var det många hushåll som tjänade extrapengar genom att lönsticka sockar på sockmaskin. En vanlig svensktillverkad maskin var Favorit.

Kom gärna och titta på hur den ser ut och fungerar. Helén Sämfors visar upp och stickar på sin privata Favorit, på Stick- & Virktorget varje dag kl 10-13.

Tävla med Smart in the dark

Välkommen förbi oss på Smart in the dark. Vi lottar ut ett presentkort på 500 kr varje dag hos oss på Smart in the dark.

Smart in the dark består av designade reflexprodukter i nordiska mönster så som fyrklöver, hjortron, havssnäcka, norrsken osv.

Välj mellan reflexmössor, armreflexer, reflexrosett till väskan med flera.

Att bära reflex kan göra en värdefull skillnad. Var rädd om er i mörkret.

Silversmide med SilverAkademin

Silversmide är ett hantverk som passar alla. Om du gillar att designa och skapa dina egna smycken så har vi kurser för dig. På våra kurser är vi blandat nybörjare och de som är vana vid hantverket, på så sätt kan vi inspirera varandra!

SilverAkademin håller till i en stor ljus lokal i Malmö. Verkstaden är fullt utrustad med allt du behöver för att utöva silversmide på bästa sätt.Vi erbjuder kvälls- och dagskurser och prova på kurser. Vi är även öppna för att skräddarsy ett event som passar dig och dina vänner, arbetskamrater eller familj. 

silverakademin.malmö

Cutters och verktyg till polymerlera

Cristina Lucia Studio började tillverka formar och verktyg till polymerlera 2021 och har utökat kollektionen sedan dess. Formarna är alla designade med en 0,4 mm kant för att skära ut de finaste kreationerna.  ✨

Kollektionerna kommer i en variation av stilar, former och föremål. Perfekt för nybörjare, eller för dig som vill skapa din egen design.  

Det var viktigt för Cristina att försäkra sig om att klimatavtrycket från 3D printingen var låg. I printingen använder hon sig av produkter som innehåller fermenterade sockerarter från växter, såsom betor, sockerrör och majs. Detta betyder att fibrerna hon använder är nerbrytbara och komposterbara.

Återbruk med Fixa till!

I monter D:23 bjuds du in till en kreativ workshop i återbruk. Testa på att dekorera en tygkasse, göra en korg av kasserade tapetkataloger eller att göra ett armband med gamla knappar. Skapa en nåldyna av en snusburk, en slips och spetsrester, ett halsband av en gammal slips och flirtkulor eller gör en ljushållare av gamla värmeljus.

Fixa Till har också med sig exempel och beskrivningar till en del mer tidskrävande projekt, så som ex. en stor blomma att hänga på väggen, skapad av tapetprover eller en bok. Eller varför inte en blomformad lampa skapad av gamla strumpbyxor, eller en tavla gjord av toalettrullar.

Fixa Till på Linero drivs av Lunds Fontänhus. Är du nyfiken på att veta mer – kom förbi och prata med oss!

Pfaff presenterar

admire air™ 6000
PFAFF® admire™ air 6000 är en ny coverlockmaskin och har den smarta funktionen för luftträdning som trär maskinens gripare snabbt och smidigt med ett enkelt knapptryck!
Välj söm och maskinen ställer in trådspänningen. Du kan sy med 5/4/3/2 trådar som ger 23 olika sömalternativ. Maskinen har friarm, knälyft, förlängningsbord och många andra medföljande tillbehör som hjälper dig att ta din sömnad till nästa nivå!

Vill du veta mer om maskinen som vi nu smyglanserar?
Välkommen till vår Pfaff-monter F:01

Prova på tuftning!

Tuftning är en teknik som används för att skapa tredimensionella textilier med en tuftpistol och garn. Du kan skapa t.ex. väggkonst, mattor, kuddfodral med mera. I montern får du möjlighet att se och prova på. 

Här kan du även hitta information om våra kurser under våren och var du anmäler dig. Vi har också ett supererbjudande på utrustning till tuftning!

&PATTERN

Materialkit - virka en korg eller väska!

Nya korg-kit och väsk-kit. Virka din egen eller ge bort en i present.

Vi har materialkit som passar alla. Mönster ingår och vi vägleder även med virkfilmer.

Virka korgar med träbottnar. Vi har makramérep, bomullsgarn i återvunnen bomull och mycket mer!

Välkommen hälsar vi på
Mamma Mia garn

mammamiagarn.se

Husqvarna Viking presenterar

Amber Air™ S500 med elektronisk luftträdning
Nya Amber™ Air S500 har 23 sömmar, inklusive täcksömmar och kedjesömmar, och möjlighet att sy med 5/4/3/2 trådar. Tack vare den elektroniska luftträdningen trär du maskinen snabbt och enkelt med endast ett knapptryck. Dessutom är den utrustad med den patenterade funktionen Precise Thread Control, vilken finjusterar overlocktrådarna så att stygnen formas perfekt runt tygkanten.

En annan fantastisk funktion är Exclusive Sewing Advisor™ som gör att maskinen automatiskt ställer in bästa stygnlängd, differentialmatning och trådspänning beroende på vilket tyg du väljer att sy på

När du köper Amber™ Air S500 ingår ett förlängningsbord som ger hela 30 cm extra arbetsyta.

Välkommen till Husqvarna Vikings monter och lär känna vår nykomling lite närmare.

Hobbyfynd.se

Kom till Hobbyfynds monter, E:33, så berättar vi om möjligheten att tjäna pengar på ditt gamla handarbetsmaterial.

Om du skapar ett användarkonto på plats under mässan, så får du även tre färgglada e-handelspåsar att skicka dina första försäljningar i. 

hobbyfynd.se

Batikmönster från Vindigo

Vindigo erbjuder unika textilier som är noggrant tillverkade av skickliga minoritetskvinnor i Vietnam.

Vår kollektion inkluderar råa hampatyger, batiktyger, vintagekläder, handgjorda väskor, heminredning, kuddfodral och bordslöpare, skapade med traditionella metoder som handvävning, batikmönster, broderi och naturlig färgning.

Läs mer på hemsidan här

Funderar du på att börja brodera?

Nu lanserar SINGER en helt ny sy- och brodérmaskin – SE9185 – perfekt för dig som funderar på att börja brodera. SE9185 är mySewnet™-kompatibel, har en tydlig och lättnavigerad färgtouchskärm, integrerad nålträdare och 150 inbyggda broderier.

En fröjd för ögat och din bästa hjälpreda vid skapandet av dina kreationer.

Välkommen till vår monter för att lära dig mer!

Virkade väskor av Ritah Ricky

Ritah Lindebergs passion för att virka går långt tillbaka. Nu ser hon fram emot att dela med sig av sina handväskor, garn, accessoarer och armband. 

Väskorna är handgjorda med fokus på detaljer, hög kvalitet och hållbarhet. Varje väska är tillverkad med kärlek och omtanke i en variation av fäger och stilar. Det ska finnas något som passar för alla. 

Förutom handväskor erbjuds garn till att virka små eller stora projekt, samt olika väsktillbehör som lås och kedjor.  

Ritah gör också handgjorda armband där hon kombinerar virkning med vackra pärlor. 

Besök Ritah Rickys monter på Sy- & Hantverksfestivalen! 

Special Edition med pressarfots-kit

PFAFF® har lanserat två Special Edition-modeller på sin aktuella PFAFF® expression™-serie.

Quilt expression™ 720 i en härlig och varm silvergrå ton och expression™ 710 i en fantastiskt fin vit nyans. Det ingår även ett pressarfots-kit med 5 pressarfötter, i Special Editionmaskinerna.

Modellerna finns på marknaden på bestämd tid – passa på att få ditt ex!

Välkommen till vår monter på Sy- & Hantverksfestivalen!

Svenska kläder med indisk historia

Här hittar du Tanja-jackan – unik, vändbar och underbar. Den kostar mellan 2 198 kr och 10 500 kr. Här hittar du även Tanja-sjalen.

Dag 3 får du 50% rabatt på alla högkvalitativa Tanja-sjalar i montern. Detta gäller endast på söndag och på Sy- & Hantverksfestivalen. 

Läs mer om Tanja här.

Color your life by Elisabet Ädelroth

I vår färgglada och blommiga monter har vi laddat upp med flera nya ekologiska trikåtyger. Dessutom har vi i år med oss lite andra saker som synörden kan “villhöva”, såsom härliga tygkassar, muggar, anteckningsblock mm.

Allt i egen design!

Läs mer om våra tyger här

Välkomna!

Skapa som aldrig förr - med Husqvarna Viking Designer Epic™ 3

I höstas lanserade Husqvarna Viking sin allra senaste sensation – Designer Epic™ 3. Med en helt ny brodérenhet, vändbar brodérbåge och marknadens största brodéryta, låter den nya sy- och brodérmaskinen dig att utforska nya tekniker och skapa som aldrig förr.

Designer Epic™ 3 har en genomtänkt teknik som har resulterat i minskat ljud och vibrationer för en mer avkopplande sömnadsupplevelse. Och med ett nytt ergonomiskt anslutningssystem för brodérbågarna är det enklare än någonsin att sätta fast eller ta bort bågen med ditt fastspända projekt.

Ta en närmare titt på Designer Epic™ 3 och provsy den!
Välkommen till Husqvarna Vikings monter!

Festivalens egen tygkasse, projektpåse eller merch!

I år kommer du att kunna köpa Sy- & Hantverksfestivalens egen tygkasse! Gör den personlig genom att besöka våra utställare och skapa något helt eget och unikt med inspiration från mässgolvet.

Fyll i Sy- & Hantverksfestivalens eget tryck eller gör kassen fin på ditt sätt. På mässan kommer det att finnas utställare som ger dig möjlighet att t.ex. sy på en ficka, måla, brodera och på annat sätt snygga till din kasse. 

Tygkassen är naturfärgad, av ekologisk bomull, med långa handtag och stabil botten, och den funkar såklart fint även utan piff. 

Du köper tygkassen där du köper biljetter, och hämtar ut den i entrén på plats på mässan.   

Bytt blir som nytt!

HandarBytet är ett återkommande inslag på Sy- & Hantverksfestivalen.

Har du några UFO:n som ligger där hemma och ger dig dåligt samvete? Låt då någon annan ta hand om dina ofärdiga alster! Samtidigt kan du kanske hitta ett projekt som avstannat hos någon annan och ta med dig hem.

Ta med dig ditt halvfärdiga projekt eller oklara projektidé och lämna i HandarBytets monter. Garnhärvor, broderier, sömnads-, stick- och virkprojekt – allt är av intresse! 

Välkomna!

Translate »