Händer på mässan

Händelser och nyheter på Sy- & Hantverksfestivalen i 
Stockholm

Tygkasse, ufo-väska, projektpåse eller merch

Kärt barn med många namn och användningsområden.

I år kommer det finnas möjlighet att köpa en tygkasse på Sy- & Hantverksfestivalen.  Gör den personlig genom att besöka våra utställare och skapa något helt eget och unikt med inspiration från mässgolvet.

Slå dig ner och skapa tillsammans med andra, eller låt det bli vårens hemma-projekt! 

Mer info inom kort.

Bytt blir som nytt!

HandarBytet är ett återkommande inslag på Sy- & Hantverksfestivalen.

Har du några UFO:n som ligger där hemma och ger dig dåligt samvete? Låt då någon annan ta hand om dina ofärdiga alster! Samtidigt kan du kanske hitta ett projekt som avstannat hos någon annan och ta med dig hem.

Ta med dig ditt halvfärdiga projekt eller oklara projektidé och lämna i HandarBytets monter. Garnhärvor, broderier, sömnads-, stick- och virkprojekt – allt är av intresse! 

Skapa som aldrig förr - med Husqvarna Viking Designer Epic™ 3

I höstas lanserade Husqvarna Viking sin allra senaste sensation – Designer Epic™ 3. Med en helt ny brodérenhet, vändbar brodérbåge och marknadens största brodéryta, låter den nya sy- och brodérmaskinen dig att utforska nya tekniker och skapa som aldrig förr.

Designer Epic™ 3 har en genomtänkt teknik som har resulterat i minskat ljud och vibrationer för en mer avkopplande sömnadsupplevelse. Och med ett nytt ergonomiskt anslutningssystem för brodérbågarna är det enklare än någonsin att sätta fast eller ta bort bågen med ditt fastspända projekt.

Ta en närmare titt på Designer Epic™ 3 och provsy den!
Välkommen till Husqvarna Vikings monter!

Materialkit - virka en korg eller väska!

Virka korgar med träbottnar, eller virka väskor. Enkla mönster ingår. Vi har makramérep, bomullsgarn i återvunnen bomull och mycket mer!

Välkommen hälsar vi på
Mamma Mia garn

mammamiagarn.se

Funderar du på att börja brodera?

Nu lanserar SINGER en helt ny sy- och brodérmaskin – SE9185 – perfekt för dig som funderar på att börja brodera. SE9185 är mySewnet™-kompatibel, har en tydlig och lättnavigerad färgtouchskärm, integrerad nålträdare och 150 inbyggda broderier.

En fröjd för ögat och din bästa hjälpreda vid skapandet av dina kreationer.

Välkommen till vår monter för att lära dig mer!

Välkommen till Clurigt!

Välkommen till vår monter och bekanta dig med våra #allakansyläder materialsatser! Utskurna delar i läder med färdiga hål för söm gör det enkelt och roligt att sy för hand.

Vi har flera olika workshops och det sista passet varje dag är ett Kom-igång pass där du kan börja sy valfri väska och få all hjälp du behöver och också några bra knep och trix! För att vara säker på att få den väskmodell du vill sy i den färg du vill ha kan du förbeställa på clurigt.se

Är du ute efter en press till knappar, nitar och öljetter? Kom och provkör!
Praktiska och slitstarka pressar som vi använder när vi sätter tryckknappar på våra MilliM måttarmband i läder!

På mässan passar vi på att ta med måttarmband i lite extra roliga färger!

Special Edition med pressarfots-kit

PFAFF® har lanserat två Special Edition-modeller på sin aktuella PFAFF® expression™-serie.

Quilt expression™ 720 i en härlig och varm silvergrå ton och expression™ 710 i en fantastiskt fin vit nyans. Det ingår även ett pressarfots-kit med 5 pressarfötter, i Special Editionmaskinerna.

Modellerna finns på marknaden på bestämd tid – passa på att få ditt ex!

Välkommen till vår monter på Sy- & Hantverksfestivalen!

Doodling med Milla Yarn

Under årets mässa kan du prova på doodling och skapa dina alldeles unika handledsvärmare. Under workshopen får du möjlighet att släppa loss både kreativitet och fantasi och leka med härliga mönster och färger. 

Doodling kommer från engelskan och kan översättas med “krumelurer” eller “att klottra”. Ursprungligen handlar det om att rita lite vad som helst med penna och papper. Tänk gammalt hederligt telefonklotter!Nu har begreppet äntrat stickvärlden och att doodla med garn har blivit allt mer populärt. Doodling går ut på att kombinera olika mönsterbårder (stickarnas egna krumelurer) till en helt personlig design, din egen doodle. På många sätt påminner det om vår nordiska hönsestrik.

Boka din plats i Milla Yarns monter C03:54, eller förboka via mejl: [email protected]. Ange namn, dag och tid du önskar boka.

Avelsås ull & inredning

Vi tar tillvara på svensk ull från flera olika fårraser, och har hela processen från ull till färdig kofta. Hos oss hittar du svenska ullgarner från flera olika fårraser, egendesignade stickmönster och fina sticktillbehör. Vill du provsticka i vårt garn så boka en plats till någon av helgens workshops, där vi stickar en muggvärmare och lär ut tekniken magic loop och flerfärgsstickning.

Vi älskar naturmaterial och hantverk och värnar alla våra lokala samarbeten. Vilket gör att vi erbjuder unika produkter där vi kan berätta om både gårdarna och djuren där vi köper ullen ifrån, spinnerierna och vårt eget arbete med fårskötsel, ullsortering, mönsterdesign, färgning och givetvis kärleken till stickning.

Vill du klappa garn från svenska fårgårdar eller är nyfiken på att veta mer om vilka vi är, så är du varmt välkommen till vår monter, C04:62.

Christina och Lotta

Virkade väskor av Ritah Ricky

Ritah Lindebergs passion för att virka går långt tillbaka. Nu ser hon fram emot att dela med sig av sina handväskor, garn, accessoarer och armband. 

Väskorna är handgjorda med fokus på detaljer, hög kvalitet och hållbarhet. Varje väska är tillverkad med kärlek och omtanke i en variation av fäger och stilar. Det ska finnas något som passar för alla. 

Förutom handväskor erbjuds garn till att virka små eller stora projekt, samt olika väsktillbehör som lås och kedjor.  

Ritah gör också handgjorda armband där hon kombinerar virkning med vackra pärlor. 

Besök Ritah Rickys monter på Sy- & Hantverksfestivalen! 

Translate »